Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Spoed binnen kantooruren: 024-6631616
Spoed buiten kantooruren: 0900-8880 (€0,10 p/m)

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Vaccinatie

Home  /  Vaccinatie

Corona

Vaccinatie

Begin januari 2021 zijn in Nederland de eerste vaccinaties tegen het corona-virus toegediend. Medewerkers uit de directe COVID-zorg (verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp en ambulancemedewerkers) zijn als eerste in aanmerking gekomen voor vaccinatie. Vervolgens kregen bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling de prik, evenals zorgmedewerkers (waaronder huisartsen). Op dit moment komen mensen die meer risico lopen om ernstig ziek te worden van corona, als eerste aan de beurt. De vaccinatie zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen maakt tegen het coronavirus. U bent zo beter beschermd tegen het coronavirus. Als u na de vaccinatie toch corona krijgt, zorgt de vaccinatie ervoor dat u minder ernstig ziek wordt. Ook als u corona heeft gehad, is het zinvol om de vaccinatie te halen.

Er is meer  informatie over de vaccinaties te vinden op de website van de rijksoverheid en de toelichting op Thuisarts.nl.

Planning vaccinaties vanuit onze praktijk (update 02-05-2021)

We krijgen veel vragen van onze patiënten over wanneer zij aan de beurt komen voor een coronavaccinatie.

Als huisartsenpraktijk vaccineren wij mensen die geboren zijn in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Ook vaccineren we mensen die het syndroom van Down en/of morbide obesitas hebben (BMI van 40 of hoger) en geboren zijn in 1961 of later.

Voor de oudere patiënten in onze praktijk die niet mobiel genoeg zijn om naar een priklocatie van de GGD te gaan, bieden wij de mogelijkheid aan om u thuis te vaccineren.

Behoort u tot één van deze groepen? Zodra wij voldoende vaccin beschikbaar hebben en u aan de beurt bent, zullen wij u een uitnodiging sturen om gevaccineerd te worden. U hoeft dus geen contact op te nemen met onze praktijk hierover, u ontvangt automatisch van ons een uitnodiging.

Alle andere patiënten ontvangen een uitnodiging vanuit de overheid om gevaccineerd te worden door de GGD.

Tweede prikronde: heeft u van ons al een eerste inenting gehad? Dan ontvangt u automatisch ook een uitnodiging van ons voor de tweede inenting, die nodig is om u nog beter te beschermen.

Heeft u vragen of zorgen over de specifieke vaccinaties? Veel antwoorden zijn te vinden op de website van de rijksoverheid. Ook op www.coronavaccinatie.nl vindt u betrouwbare informatie over de coronavaccinaties. U kunt tevens met vragen terecht bij het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).