Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.

Spoed binnen kantooruren: 024-6631616
Spoed buiten kantooruren: 0900-8880 (€0,10 p/m)

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Vaccinatie

Home  /  Vaccinatie

Corona

Vaccinatie

Boostervaccinatie (update 22-11-2021)

Wij krijgen op dit moment veel vragen over en verzoeken om de zogenaamde ‘boosterprik’ tegen corona. Deze extra vaccinatie wordt echter uitsluitend door de GGD geregeld, de huisarts(praktijk) heeft hier geen rol in en kan evenmin invloed uitoefenen over de indicatie en de timing van deze vaccinatie. Via de volgende link leest u hier meer over: afspraak maken boostervaccinatie.

Prikangst? (update 08-11-2021)

Heb je of heeft u last van prikangst en durf je/durft u daarom geen coronavaccinatie te nemen? De GGD heeft op woensdagmiddag een speciaal spreekuur voor mensen met prikangst op de Groenewoudseweg 275. Neem hiervoor contact op met het GGD Callcenter: 088-1447123.

Coronavaccinaties, de start sinds begin 2021

Begin januari 2021 zijn in Nederland de eerste vaccinaties tegen het corona-virus toegediend. Medewerkers uit de directe COVID-zorg (verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp en ambulancemedewerkers) zijn als eerste in aanmerking gekomen voor vaccinatie. Vervolgens kregen bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling de prik, evenals zorgmedewerkers (waaronder huisartsen). Op dit moment komen mensen die meer risico lopen om ernstig ziek te worden van corona, als eerste aan de beurt. De vaccinatie zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen maakt tegen het coronavirus. U bent zo beter beschermd tegen het coronavirus. Als u na de vaccinatie toch corona krijgt, zorgt de vaccinatie ervoor dat u minder ernstig ziek wordt. Ook als u corona heeft gehad, is het zinvol om de vaccinatie te halen.

Er is meer  informatie over de vaccinaties te vinden op de website van de rijksoverheid en de toelichting op Thuisarts.nl.

Vaccinatiebewijs (update 01-07-2021)

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een bericht  via www.mijngezondheid.net en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Vervroegen 2e AstraZeneca-vaccinatie (update 07-06-2021)

De overheid heeft bepaald dat het tweede AstraZeneca-vaccin al na 4 weken toegediend mag worden. Daarom zullen de vaccinatierondes voor het tweede AstraZeneca-vaccin verplaatst worden.
Was uw tweede vaccinatie gepland op 1 juli dan kunt u op 2 juni al gevaccineerd worden. We nemen nog contact met u op. Voor de mensen die op 12 augustus gepland staan worden de vaccinaties verplaatst naar 1 juli.

Planning vaccinaties vanuit onze praktijk (update 02-05-2021)

We krijgen veel vragen van onze patiënten over wanneer zij aan de beurt komen voor een coronavaccinatie.

Als huisartsenpraktijk vaccineren wij mensen die geboren zijn in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Ook vaccineren we mensen die het syndroom van Down en/of morbide obesitas hebben (BMI van 40 of hoger) en geboren zijn in 1961 of later.

Voor de oudere patiënten in onze praktijk die niet mobiel genoeg zijn om naar een priklocatie van de GGD te gaan, bieden wij de mogelijkheid aan om u thuis te vaccineren.

Behoort u tot één van deze groepen? Zodra wij voldoende vaccin beschikbaar hebben en u aan de beurt bent, zullen wij u een uitnodiging sturen om gevaccineerd te worden. U hoeft dus geen contact op te nemen met onze praktijk hierover, u ontvangt automatisch van ons een uitnodiging.

Alle andere patiënten ontvangen een uitnodiging vanuit de overheid om gevaccineerd te worden door de GGD.

Tweede prikronde: heeft u van ons al een eerste inenting gehad? Dan ontvangt u automatisch ook een uitnodiging van ons voor de tweede inenting, die nodig is om u nog beter te beschermen.

Heeft u vragen of zorgen over de specifieke vaccinaties? Veel antwoorden zijn te vinden op de website van de rijksoverheid. Ook op www.coronavaccinatie.nl vindt u betrouwbare informatie over de coronavaccinaties. U kunt tevens met vragen terecht bij het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).