Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Spoed binnen kantooruren: 024-6631616
Spoed buiten kantooruren: 0900-8880 (€0,10 p/m)

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Vaccinatie

Home  /  Vaccinatie

Corona

Vaccinatie

Corona-vaccinatie

Begin januari 2021 zijn in Nederland de eerste vaccinaties tegen het corona-virus toegediend. Medewerkers uit de directe COVID-zorg (verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp en ambulancemedewerkers)  zijn als eerste in aanmerking gekomen voor vaccinatie. Vervolgens kregen bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling de prik, evenals zorgmedewerkers (waaronder huisartsen). Op dit moment komen mensen die meer risico lopen om ernstig ziek te worden van corona, als eerste aan de beurt. De vaccinatie zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen maakt tegen het coronavirus. U bent zo beter beschermd tegen het coronavirus. Als u na de vaccinatie toch corona krijgt, zorgt de vaccinatie ervoor dat u minder ernstig ziek wordt. Ook als u corona heeft gehad, is het zinvol om de vaccinatie te halen.

Het is nog niet bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren

Als huisartsen dragen wij bij aan de bescherming van de meest kwetsbare patiënten, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij de vaccins zullen ontvangen en wanneer we onze patiënten kunnen uitnodigen voor de vaccinatie.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccins door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • twee groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
    • mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
    • mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

Als we weten wanneer wij de vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.

Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de rijksoverheid en de toelichting op Thuisarts.nl.