Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.

Spoed binnen kantooruren: 024-6632111, Toets 1
Spoed buiten kantooruren: 024-3523579

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Keuringen en medische verklaringen

Home  /  Keuringen en medische verklaringen

Keuringen, verwijzingen en medische verklaringen en formulieren

Regelmatig krijgen huisartsen de vraag van patiënten of derden om een (medische) verklaring af te geven een formulier in te vullen of een keuring te verrichten. Meestal gaat dit om de relatie tussen arbeid en ziekte, verzoeken van de belastingdienst, bepaalde mate van geschiktheid, verzekeringen of de gevolgen van letsel.

De artsenorganisatie KNMG raadt het huisartsen nadrukkelijk af om verklaringen over eigen patiënten af te geven. De belangrijkste reden hiervoor is dat er snel sprake kan zijn van conflicterende belangen. Dit kan de vertrouwelijke behandelrelatie tussen u en uw huisarts verstoren. Klik op deze link voor meer informatie van de KNMG.

Wij hechten sterk aan deze visie en zullen vrijwel nooit een (medische) verklaring afgeven. Wel kan uw huisarts objectieve informatie uit uw dossier verstrekken, als u daarvoor mondelinge of schriftelijke toestemming heeft gegeven.

Als u toch een (medische) verklaring nodigt hebt, dient u een onafhankelijke arts in te schakelen.

Heb ik de hulp van de huisarts nodig voor een formulier of verwijzing?

In juli 2022 is de website verwijsafspraken.nl in het leven geroepen. Deze site is een initiatief van Help de Huisarts Verzuipt. Het geeft collega-zorginstellingen inzicht in de vraag wanneer de huisarts betrokken moet worden bij een proces, en de huisarts een duidelijk antwoord om te delen.