Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.

Spoed binnen kantooruren: 024-6632111, Toets 1
Spoed buiten kantooruren: 024-3523579

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Griepvaccinatie

Home  /  Griepvaccinatie

Griepvaccinatie 2023

De jaarlijkse vaccinatie tegen de seizoensgriep vindt dit jaar plaats op dinsdag 31 oktober in Beek en Ooij en op woensdag 1 november in Millingen en Leuth.

Huisartsengroep Milbergen stuurt mensen, die tot de zogenaamde risicogroep behoren, jaarlijks een oproep. Als het goed is zult u of hebt u de oproep, als u tot de risicogroep behoort half oktober in uw brievenbus ontvangen.

De pneumococcenvaccinatie wordt ook op deze dagen gegeven. Voor deze vaccinatie zijn de mensen die geboren zijn in 1957, 1958, 1959 of 1960 dit jaar aan de beurt. Deze mensen krijgen hier een oproep voor.

Mensen die menen wel tot de risicogroep te behoren, maar op maandag 23 oktober geen oproep hebben gehad, kunnen dit melden via het telefonische spreekuur bij de doktersassistente van hun eigen huisarts.

Ook zwangeren komen in aanmerking voor een griepvaccinatie. De uitnodiging krijgen zij van hun verloskundig zorgverlener. Daarnaast wordt mensen met ernstig overgewicht (een BMI boven de 40) geadviseerd zich te laten vaccineren tegen griep. Deze mensen zijn niet allemaal bij ons bekend en mogen een uitnodiging vragen bij de doktersassistente.

Het is belangrijk dat u de uitnodigingsbrief, die u per post van ons ontvangt, meeneemt.

U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.