Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.

Spoed binnen kantooruren: 024-6632111, Toets 1
Spoed buiten kantooruren: 024-3523579

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Griepvaccinatie

Home  /  Griepvaccinatie

Griepvaccinatie 2022

De jaarlijkse vaccinatie tegen de seizoensgriep vindt dit jaar plaats op dinsdag 1 november in Ooij en Millingen en op woensdag 2 november in Beek en Leuth.

Huisartsengroep Milbergen stuurt mensen, die tot de zogenaamde risicogroep behoren, jaarlijks een oproep. Als het goed is zult u of hebt u de oproep, als u tot de risicogroep behoort half oktober in uw brievenbus ontvangen.

De pneumococcenvaccinatie wordt ook op deze dagen gegeven. Voor deze vaccinatie zijn de mensen die geboren zijn in 1953, 1954, 1955 of 1956 dit jaar aan de beurt. Deze mensen krijgen hier een oproep voor.

Mensen die menen wel tot de risicogroep te behoren, maar op maandag 24 oktober geen oproep hebben gehad, kunnen dit melden via het telefonische spreekuur bij de doktersassistente van hun eigen huisarts.

Vanaf dit jaar komen ook zwangeren in aanmerking voor een griepvaccinatie. Het gaat om vrouwen die tussen 1 oktober en 1 december 22 weken of langer zwanger zijn. Ook mensen met ernstig overgewicht (een BMI boven de 40) kunnen vanaf dit jaar de griepvaccinatie ontvangen. Deze mensen zijn niet allemaal bij ons bekend en mogen een uitnodiging vragen bij de doktersassistente.

Het is belangrijk dat u de uitnodigingsbrief, die u per post van ons ontvangt, meeneemt.

U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

Wij verzoeken u vriendelijk tijdens de griepvaccinatie een mondkapje te dragen.