Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Spoed binnen kantooruren: 024-6631616
Spoed buiten kantooruren: 0900-8880 (€0,10 p/m)

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Griepvaccinatie

Home  /  Griepvaccinatie

Griepvaccinatie

De jaarlijkse vaccinatie tegen de seizoensgriep vindt plaats op woensdag 28 oktober 2020.

Huisartsengroep Milbergen stuurt mensen, die tot de zogenaamde risicogroep behoren, jaarlijks een oproep. Als het goed is zult u of hebt u de oproep, als u tot de risicogroep behoort, in de week van 19 oktober 2020 in uw brievenbus ontvangen. Mensen die menen wel tot de risicogroep te behoren, maar op maandag 26 oktober geen oproep hebben gehad, kunnen dit melden via het telefonische spreekuur bij de doktersassistent van hun eigen huisarts.

Het is belangrijk dat u de uitnodigingsbrief, die u per post van ons ontvangt, meeneemt.

U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.

Let op: vanwege de RIVM-richtlijnen vinden de vaccinaties op andere locaties en tijden plaats dan u van ons gewend bent. In de bijlage die bij de uitnodigingsbrief zit kunt u zien op welke datum en locatie u welkom bent om de prik te halen.

Wij verzoeken u dringend tijdens de griepvaccinatie een mondkapje te dragen.

 

Tekort aan vaccinaties (update 27-10-2020):
Er lijkt meer vraag naar griepprikken bij de huisartsen te zijn dan dat er voorraad is. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen.

Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen. Als deze groep eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins worden gebruikt voor gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar. Aan het einde van de griepprikperiode in december wordt duidelijk of er vaccins over zijn.

Wij kunnen deze situatie niet veranderen, hier is sprake van overmacht. Er is een landelijke en internationale verhoogde vraag naar griepprikken. Er is voorafgaand aan de griepvaccinatiecampagne door het RIVM wel een maximaal aantal vaccins extra ingekocht. Daardoor zijn er dit jaar ruim een half miljoen extra vaccins beschikbaar. Het duurt ongeveer 6 maanden om griepprikken te maken, dus er kunnen voor dit griepseizoen geen nieuwe griepprikken bijgemaakt worden. We moeten het daarom doen met de voorraad vaccins die er nu is. Huisartsengroep Milbergen heeft het maximaal aantal vaccinaties dat besteld mag worden aangevraagd.

Indien u dit jaar als gezonde 60-70-jarige afziet van de griepprik kunt u tussen 2 en 6 november telefonisch contact met ons opnemen zodat we u kunnen informeren of er nog vaccinaties beschikbaar zijn zodat u eventueel alsnog gevaccineerd kunt worden. Indien u besluit om van de vaccinatie af te zien hoeft u ons dit niet te laten weten. Vanwege het tekort aan vaccinaties is het in tegenstelling tot voorgaande jaren dit jaar niet mogelijk een griepvaccinatie op eigen verzoek te bestellen.