Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Spoed binnen kantooruren: 024-6631616
Spoed buiten kantooruren: 0900-8880 (€0,10 p/m)

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Corona

Home  /  Corona

Maatregelen in verband met de Corona-pandemie

Update 19-10-2020 (toevoeging: uitleg over de CoronaMelder-app)

De praktijken zijn sinds mei stap voor stap weer geopend met maatregelen die in lijn zijn met het beleid van de regering

De corona-pandemie vraagt veel van de gezondheidszorg. Echter, wij leveren nog steeds huisartsenzorg en zijn beschikbaar voor al uw vragen. In de huidige situatie met het coronavirus is het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden. Wij hebben diverse maatregelen ondernomen om in onze praktijken 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren. Indien u een afspraak met de huisarts wenst, bekijkt de assistente samen met u of dit een telefonische afspraak wordt of dat u op de praktijk moet worden onderzocht of behandeld. Het is niet mogelijk om direct naar de praktijk te komen. We maken ook gebruik van moderne communicatiemiddelen als beveiligde beeldtelefonie, e-mail consulten etcetera. Deze aanpassingen zijn nodig omdat wij in het kader van uw en onze veiligheid voldoende afstand in de praktijk willen waarborgen en contactmomenten wanneer niet noodzakelijk, willen voorkomen. Dit alles betekent dat u met al uw vragen terecht kunt en samen met u wordt bekeken hoe u zo goed mogelijk te helpen in deze periode.

Maatregelen in de huisartsenpraktijk

Omdat de vier huisartsenpraktijken van onze huisartsengroep niet vergelijkbaar zijn qua ruimtes, zijn de toegang en eventuele looproutes per praktijk enigszins verschillend. De overeenkomsten zijn met name van belang:

 • Praktijkbezoek is uitsluitend mogelijk na het maken van een telefonische afspraak.
 • Komt u s.v.p. op tijd: niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg en graag alleen.
 • Patiënten met een chronische aandoening die door onze praktijkverpleegkundigen (Lisette, Talisha, Ans en Monique) worden behandeld krijgen ongeveer twee weken voor de al geplande afspraak een telefoontje waarin wordt uitgelegd hoe deze controle vorm gaat krijgen.
 • De afstand van 1,5 m wordt ook binnen de praktijken gewaarborgd, tenzij de doktersassistente, praktijkondersteuner of huisarts een handeling moet verrichten (zoals lichamelijk onderzoek, het meten van een bloeddruk, het toedienen van medicatie of het maken van een hartfilmpje). Het kan zijn dat er dan gebruik wordt gemaakt van persoonlijke beschermingsmaatregelen (een mondneusmasker, handschoenen en/of beschermende kleding).
 • U wordt verzocht bij binnenkomst in de praktijken een eigen mondkapje te dragen en uw handen te desinfecteren.
 • In de wachtkamers is aangegeven waar u veilig op afstand van eventuele andere patiënten plaats kunt nemen.
 • Mocht het onverhoopt toch te druk zijn in de praktijk, dan wordt het gewaardeerd als u buiten de praktijk (bijvoorbeeld in uw auto) wilt wachten. In dat geval wordt u gebeld op uw mobiele telefoon als u aan de beurt bent. U mag er natuurlijk ook zelf bij voorbaat al voor kiezen om u op deze manier te laten bellen. Geeft u dat dan wel aan bij het maken van de afspraak.
 • Vanzelfsprekend wassen ook wij voortdurend onze handen en zorgen we voor goede reiniging van onze praktijken en instrumentarium.
 • Wilt u ons meehelpen uw verblijf in onze praktijken zo kort mogelijk te laten zijn?
 • Als u een afspraak heeft en u krijgt alsnog koorts, hoest-, nies-, of kortademigheidsklachten (klachten die bij een  Corona-infectie kunnen passen), wilt u dan de afsprakenlijn bellen om dit door te geven, zodat we een andere passende afspraak kunnen maken.

Adviezen

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen willen we iedereen dringend vragen om zich aan de adviezen die op Thuisarts staan te houden.

Wanneer moet ik met luchtwegklachten de huisarts bellen?

Bel de huisarts als u last hebt van toenemende klachten, benauwdheid, ernstig ziek zijn of extreme vermoeidheid.

Corona-vragentest

De Corona-vragentest is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Dit is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland. Het Nederlands Huisartsen Genootschap is zelf geen hulpverlener. Uw situatie kan anders zijn dan in de teksten op Thuisarts. Voor een persoonlijk advies adviseren wij u contact op te nemen met onze afsprakenlijn (024-6632111). Uw huisarts kent u en weet hoe uw gezondheid is. Het NHG neemt geen verantwoordelijkheid op als er iets misgaat door het gebruik van de corona-vragentest en de adviezen.

CoronaMelder (app)

Sinds 10 oktober 2020 in in heel Nederland de app CoronaMelder te downloaden. Deze app stuurt u een bericht als u enige tijd in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Ook geeft de app advies over wat u dan het beste kunt doen. Dit verlaagt het risico dat u onbewust andere mensen in uw omgeving besmet. Heeft u een melding van de app gekregen en vraagt u zich af wat u nu moet doen? Op Thuisarts.nl vindt u antwoord op deze en andere vragen.

Kan ik mij laten testen op COVID-19/Coronavirus?

Als u één of meer klachten hebt die passen bij een infectie met COVID-19  wijzen kunt u getest worden. Testen op coronavirus pagina van Rijksoverheid.nl.

 • Milde klachten:
  Verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging of als u plotseling niet goed meer ruikt of proeft. Kijk op Rijksoverheid.nl hoe u een afspraak maakt.
 • Ernstige klachten:
  Benauwdheid en/of koorts (boven de 38 graden) of als u zich steeds zieker voelt. Belt u ons of de huisartsenpost dan.

Hulplijn Corona-virus

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Wilt u uw verhaal kwijt? De Gemeente Berg en Dal heeft een Hulplijn Corona 024-2049699.

English

For your own safety and to prevent infections in practice, we have the following changes:

 • 
It is currently not possible to make online appointments.
 • An appointment for the consultation hour is temporarily only by telephone.
 • It is also currently not possible to make appointments at the counter. Look for more information about corona on our website: https://www.milbergen.nl/

Met vriendelijke groet,
De huisartsen en ondersteunend personeel van Huisartsengroep Milbergen