Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Spoed binnen kantooruren: 024-6631616
Spoed buiten kantooruren: 0900-8880 (€0,10 p/m)

Afspraak maken: online
Of bel: 024-6632111

Title Image

Praktijkmaatregelen

Home  /  Praktijkmaatregelen

Corona

Praktijkmaatregelen

De praktijken zijn geopend met maatregelen die in lijn zijn met het beleid van de regering

De corona-pandemie vraagt veel van de gezondheidszorg. Echter, wij leveren nog steeds huisartsenzorg en zijn beschikbaar voor al uw vragen. In de huidige situatie met het coronavirus is het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden. Wij hebben diverse maatregelen ondernomen om in onze praktijken 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren. Indien u een afspraak met de huisarts wenst, bekijkt de assistente samen met u of dit een telefonische afspraak wordt of dat u op de praktijk moet worden onderzocht of behandeld. Het is niet mogelijk om direct naar de praktijk te komen. We maken ook gebruik van moderne communicatiemiddelen als beveiligde beeldtelefonie, e-mail consulten etcetera. Deze aanpassingen zijn nodig omdat wij in het kader van uw en onze veiligheid voldoende afstand in de praktijk willen waarborgen en contactmomenten wanneer niet noodzakelijk, willen voorkomen. Dit alles betekent dat u met al uw vragen terecht kunt en samen met u wordt bekeken hoe u zo goed mogelijk te helpen in deze periode.

Maatregelen in de huisartsenpraktijk

Omdat de vier huisartsenpraktijken van onze huisartsengroep niet vergelijkbaar zijn qua ruimtes, zijn de toegang en eventuele looproutes per praktijk enigszins verschillend. De overeenkomsten zijn met name van belang:

  • Praktijkbezoek is uitsluitend mogelijk na het maken van een telefonische afspraak.
  • Komt u s.v.p. op tijd: niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg en graag alleen.
  • Patiënten met een chronische aandoening die door onze praktijkverpleegkundigen (Lisette, Ans, Monique en Suzanne) worden behandeld krijgen ongeveer twee weken voor de al geplande afspraak een telefoontje waarin wordt uitgelegd hoe deze controle vorm gaat krijgen.
  • De afstand van 1,5 m wordt ook binnen de praktijken gewaarborgd, tenzij de doktersassistente, praktijkondersteuner of huisarts een handeling moet verrichten (zoals lichamelijk onderzoek, het meten van een bloeddruk, het toedienen van medicatie of het maken van een hartfilmpje). Het kan zijn dat er dan gebruik wordt gemaakt van persoonlijke beschermingsmaatregelen (een mondneusmasker, handschoenen en/of beschermende kleding).
  • U wordt verzocht bij binnenkomst in de praktijken een eigen mondkapje te dragen en uw handen te desinfecteren.
  • In de wachtkamers is aangegeven waar u veilig op afstand van eventuele andere patiënten plaats kunt nemen.
  • Mocht het onverhoopt toch te druk zijn in de praktijk, dan wordt het gewaardeerd als u buiten de praktijk (bijvoorbeeld in uw auto) wilt wachten. In dat geval wordt u gebeld op uw mobiele telefoon als u aan de beurt bent. U mag er natuurlijk ook zelf bij voorbaat al voor kiezen om u op deze manier te laten bellen. Geeft u dat dan wel aan bij het maken van de afspraak.
  • Vanzelfsprekend wassen ook wij voortdurend onze handen en zorgen we voor goede reiniging van onze praktijken en instrumentarium.
  • Wilt u ons meehelpen uw verblijf in onze praktijken zo kort mogelijk te laten zijn?
  • Als u een afspraak heeft en u krijgt alsnog koorts, hoest-, nies-, of kortademigheidsklachten (klachten die bij een  Corona-infectie kunnen passen), wilt u dan de afsprakenlijn bellen om dit door te geven, zodat we een andere passende afspraak kunnen maken.